Retkeily ja harrastus

Kartta/olkalaukku

Retkivyö


Kartta/olkalaukku

MetsäreppuKelluttava reppu 

 


Älä jää jäihin!

Stefa -turvareppu pitää pinnalla.

Uusi kelluttava turvareppu ja kevyt
suojahaalari jäillä ja vesillä liikkujille!

Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton suosittelemat suomalaiset turvatuotteet.

Pilkkijöille, hiihtäjille, luistelijoille, moottorikelkkailijoille ja muille jäällä liikkujille.


Turvallinen

Kelluttava Stefa -turvareppu hidastaa avantoon putoamista ja estää jään alle painumisen. Turvarepun seinämiin, kantohihnoihin ja etutaskuun on integroitu n.5.6 litraa kellukeainetta, joka riittää kantamaan 100kg painoisen henkilön. Reppu kääntää veden varaan joutuneen etuviistoon, jotta avannosta pois pääsy ja uiminen on helpompaa myös virtaavassa vedessä. Reppuun päässyt vesi poistuu nopeasti pohjan tyhjennysaukoista. Jäänaskalien kaulahihna voidaan kiinnittää repun nostolenkkiin.

Ergonominen

Reppu on asiantuntijoiden huolellisesti muotoilema selkään sopivaksi.
Se on helppo säätää yksilöllisesti. Reppu selässä on vaivatonta liikkua, hiihtää, kairata reikiä ja tarvittaessa myös uida. Vatsavyö pitää repun tukevasti paikallaan. Reppu itsessään painaa vain 750g.

 

Kätevä

Stefa -turvarepun tilavuus on n.12 litraa. Reppu on helppo pakata, sillä kellukeaineet pitävät sen muodossaan. Sivutaskut ja etutaskut ovat käteviä pikkutavaroiden säilytyspaikkoja. Reppu on helppo pitää puhtaana ja se kuivaa nopeasti.

Vahvarakenteinen

Turvarepun kellukeaine on pelastusliiveihin hyväksyttyä umpisolumuovia. Soljet ja pilli ovat pelastusliiveihin hyväksyttyä mallia. Repun päällinen on kevyttä nylonkangasta ja sisävuori aluminoitua nylonia. Heijastinnauha on tyyppiä DIN EN 741. Repun rakenne kestää vetoköyden kiinnittämisen ja nostamisen.  Kaikkiin ompeleisiin on käytetty vahvaa polyesteripuuvillalankaa.

Varo heikkoja jäitä

Virtapaikat kuten salmet, siltojen aluset, ojien ja viemäreiden purkupaikat ja jokisuut jäätyvät huonosti ja jää ohenee niissä nopeasti. Syksyllä matalat rantavedet jäätyvät ensin, mutta selkävesillä jää on pitkään vaarallisen heikkoa. Kevätjää sulaa yleensä ensin rannoilta ja sulamisen yhteydessä heikkenee nopeasti. Aamulla kantanut rantajää saattaa iltapäivällä pettää varoittamatta.


Varustaudu oikein

Kunnolliset jäänaskalit helpottavat merkittävästi avannosta pois pääsyä. Pidä naskalit mukanasi ja harjoittele niiden käyttöä. Teräväkärkisellä sauvalla voit kokeilla jään kestävyyttä. Kevyt, mutta vahva heittoköysi voi osoittautua hyödylliseksi, jos auttamaan jäihin pudonnutta.


Jos putoat jäihin, toimi harkiten

Älä hätäänny-monet uivat avannossa mielikseen. Käänny tulosuuntaan ja riko jäätä esim. kyynärpäilläsi, kunnes se alkaa kestää.
Ponnista itsesi makuulle jäälle ja kierittele poispäin avannosta. Älä nouse seisomaan lähellä putoamispaikkaa, sillä märkien vaatteiden paino saattaa aiheuttaa jään murtumisen uudelleen. Palaa rantaan tuloreittiäsi ja hakeudu nopeasti suojaan.


Jäälle pääsy on vasta puolet pelastautumista


Kevyt suojahaalari hidastaa lämmönhukkaa.

Stefa kevyt suojahaalari on valmistettu vahvasta, mutta ohuesta alumiinipinnoitetusta nailonkankaasta. Se on erittäin kevyt ja voidaan pakata pieneen tilaan, esimerkiksi repun sivutaskuun. Haalarissa on yksi helposti suljettava pitkä vetoketju ja kiristysnyöri hupun reunassa. Hihan ja lahkeen suissa on kiristyskuminauhat. Hupussa ja hartioilla heijastimet. Tuulen ja vedenpitävä Stefa -suojahaalari on tarkoitettu puettavaksi vaatteiden päälle, avannosta pelastautumisen jälkeen.

Haalari hidastaa lämmönhukkaa estämällä veden haihtumisen ja tuulen kylmettävän vaikutuksen. Ylimääräinen vesi valuu pois lahkeen- ja hihansuista. Haalaria voidaan käyttää myös normaalina suojavaatteena tai sadeasuna esim. kesällä veneiltäessä.STEFA
TEXTILES OY

www.stefa.fi

Vesijärvenkatu 38, 15140 Lahti
GSM: 040 709 9177

Sähköposti: aira.ikavalko@stefa.fi